13 Ağustos 2011 Cumartesi

Tek şiş örgüye başlama

TEK ŞİŞLE BAŞLAMA
Burada önemli olan şudur: bir adımın nasıl atılacağını öğrenmeden sakın ondan sonraki adıma geçmeyin. Öreceğiniz şeyin en ölçüsünü alın. Bunun üç katı boyunda yünü sol tarafa bırakın ve ipi sol elinizle oradan tutun. Şişlerden birini sağ koltuğunuza sıkıştırın. Sol el baş ve işaret parmaklarınızı «C» harfi biçimine getirin. Yünü, tuttuğunuz yerden başlayarak, önce başparmağınızın, sonra işaret parmağınızın üstünden geçirerek. Aşağıdan yukarıya dolayın ve işaret parmağınızın çevresinde bir halka yapın.

Öreceğiniz şeyin en ölçüsünü alın. Bunun üç katı boyunda yünü sol tarafa bırakın ve ipi sol elinizle oradan tutun. Şişlerden birini sağ koltuğunuza sıkıştırın. Sol el baş ve işaret parmaklarınızı «C» harfi biçimine getirin. Yünü, tuttuğunuz yerden başlayarak, önce başparmağınızın, sonra işaret parmağınızın üstünden geçirerek aşağıdan yukarıya dolayın ve işaret parmağınızın çevresinde bir halka yapın.
örgü tek şiş
Şişin ucunu bu halkanın üstündeki değil de altındaki ipe C harfinin içinden dışarıya doğru geçirin.
örgü tek şiş 2

Yumaktan şişe gelen, yani sağ tarafınızda kalan ipi sağ elinizle, aşağıdan yukarıya ve soldan sağa doğru şişin üstüne atın.
örgü tek şiş 3
Sol elinizin işaret parmağıyla halkayı şişin üstünden aşırın.
örgü tek şiş 4
İşaret parmağınızı aradan çıkarıp ipi çekin. Birinci ilmek atılmıştır. Her ilmek için bu hareketi tekrarlayacaksınız.
örgü tek şiş işlemek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder